Guldboll XI till Zlatan Ibrahimovic

För elfte gången i karriären tilldelas Zlatan Ibrahimovic Guldbollen.
- Nu har jag en hel startelva hemma när det gäller Guldbollen. Det har varit en fantastisk säsong, även om vi inte lyckades vinna EM. Efter allt hårt jobb under femton år i landslaget, och tjugo med min klubbkarriär så känns det som att det uppskattas. Killen från Rosengård får sin egen staty i huvudstaden. Ett stort tack till alla, säger Zlatan Ibrahimovic.

Juryns motivering:

"Zlatan Ibrahimovic får Guldbollen för fortsatta insatser på högsta nivå. För sina avgörande prestationer i EM-playoffen mot Danmark där han ledde landslaget till EM och för ännu en segrande vår och ligatitel med PSG, före flytten till Manchester United. En karriär utan motstycke belönas nu med en elfte guldboll."

>> Zlatan blir staty utanför Nationalarenan