Elitlägret blir Utvecklingslägret

Från och med i år kommer det tidigare Elitlägret att kallas Utvecklingslägret.
- Det beskriver på ett bättre sätt vad lägret egentligen handlar om, säger Jörgen Eriksson, förste vice ordförande i Svenska Fotbollförbundets styrelse.

Sedan en tid bedriver SvFF ett arbete, "Spelarutbildning – en helhet", som just nu ser över hela förbundets befintliga utbildningsmodell.
- Vi har en mycket väl fungerande utbildningsplan, som kan bli ännu bättre. Det finns en del som fortfarande kan göras tydligare, säger Jörgen Eriksson.

Ett av de arrangemang som ses över är det så kallade Elitlägret som varje år anordnas för pojk- och flickspelare i Halmstad.
- Vi håller på att titta på riktlinjer och en tydlig beskrivning för lägret.

Enligt arbetsgruppen har lägret utvecklats från uttagning och selektering till utbildning och fortbildning för såväl spelare som ledare. Därför är arbetsgruppen överens om att byta namn på lägret - till Utvecklingslägret.
- Vi hade först tänkt att lansera det lite senare, men eftersom vi nu ska ut med inbjudningarna är det lika bra att använda det nya namnet. Vi tycker helt enkelt att "utveckling" beskriver utbildningen på ett bättre sätt än vad "elit" gör, säger Jörgen Eriksson och avslutar.

- Vi tror inte på en separerad fotboll i framtiden. Visst har delar inom fotbollen olika behov och förutsättningar, men om vi i framtiden ska stå starka så behöver vi se till helheten först och främst.