Fyra mångfaldsseminarium blir Sevanas första uppgift

Rösta på Sevana Bergström i Årets Eldsjälar-gala.

Sevana Bergström, integrationssamordnare, har nu börjat sitt arbete hos SvFF.
- Tillsammans ska vi skapa förutsättningar för att precis alla ska känna sig välkomna i svensk fotboll, och vi ska hjälpa föreningar och distrikt i arbetet för vår framtid i världens bästa inkluderande sport, säger Sevana efter sina första arbetsdagar.

Närmast på planeringen står att vara med och planera för fyra viktiga mångfaldsseminarier: 21 februari i Sundsvall, 2 mars i Skellefteå, 14 mars Växjö och 16 mars i Stockholm.

- Vi arbetar också med att tydliggöra och förstärka projektet "Alla är olika – olika är bra", som förstärktes 2016 och där 105 föreningar fick medel av SvFF för sitt viktiga arbete, säger Sevana vidare.

Det fortsätta arbetet kommer att redovisas på den egna sajten, och rapporteringen kommer fortsätta om angelägna projekt. Ambitionen är att SvFF ska kunna erbjuda föreningarna nya medel under året, vilket vi återkommer till så fort vi kan.

- Vi kommer att erbjuda distrikt och föreningar utbildning, vi kommer starta en slags chatt där föreningar, och enskilda, kan ställa frågor kring integration framöver. Jag ser verkligen fram emot att bidra till svensk fotbolls utveckling, säger Sevana.

Sevana är bland annat känd för sitt arbete i Uppsala med Ronjabollen och Tjejers Rätt i Samhället, och är nominerad till Årets Eldsjäl-galan.