Röster från utvecklingskonferensen


I veckan anordnade Svenska Fotbollförbundet en tvådagars utvecklingskonferens i Upplands-Väsby. Ämnet var bland annat hur svensk fotboll tillsammans ska nå ut ännu bättre till föreningar, lag och klubbar med allt som görs, nu och för framtiden, för att fler ska spela, leda och det helst längre än vad som är faktum idag.
125 personer från samtliga 24 distrikt och SISU idrottsutbildarna deltog liksom ett antal föreläsare.

Föreläste gjorde bland andra Frank Ludolph, utbildningsansvarig hos UEFA och Liam McGroarty, som jobbar med nationsförbundens statistik. Karl-Erik Nilsson och Håkan Sjöstrand SvFF, Tor Söderström, Umeå Universitet, Anton Landehag, Ungdomsbarometern och förbundskapten Janne Andersson var andra som tog plats på scenen.

– Det är oerhört värdefullt för svensk fotboll att träffas på det här sättet, tillsammans med SISU Idrottsutbildarna, för att få en samsyn kring hur vi ska nå ut och hjälpa föreningarna på bästa sätt. Mixen av duktiga föreläsare och erfarenhetsutbyten i seminarieform gör också att deltagarna känner sig mer delaktiga, säger SvFF:s föreningsutvecklare Peter Landström.

– Allt handlar om att vi ska höja kvaliteten i vår verksamhet så att fler fortsätter längre, men även nå de målgrupper som är underrepresenterade som spelare och ledare.

Läs mer: