Karl-Erik Nilsson förste vicepresident för UEFA

Direkt efter UEFA-kongressen i Helsingfors konstituerades UEFA:s exekutiva kommitté.
SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson blev först invald i Uefas exekutivkommitté med flest röster, och sedan utsåg UEFA-ordföranden Aleksander Ceferin Nilsson till sin förste vicepresident för organisationen.
- Det är roligt och smickrande givetvis, men också ansvarsfullt, säger Karl-Erik Nilsson.

Rollen innebär att han blir Ceferins ersättare i olika sammanhang för UEFA:s ordförande, vilket kan sägas vara europafotbollens näst högsta ledare.

Karl-Erik Nilsson utsågs till förste vicepresident men utan något komitteaansvar. Fernando Gomes (Portugal) , Reinhard Grindel (Tyskland), Grigoriy Surkis (Ukraina) och Angel Maria Villar Llona (Spanien) utsågs till vicepresidenter, med speciella ansvarsområden.

Nyinvalda ledamöter: Zbigniew Boniek, Polen, John Delaney, Irland, Kieran O´Connor, Wales, Michele Uva, Italien, Servet Yardimci, Turkiet, Reinhard Grindel, Tyskland.
Omvalda: David Gill, England, Michel van Praag, Holland. Kvar sedan tidigare: Sándor Csányi, Ungern, Peter Gilliéron, Schweiz, Florence Hardouin, Frankrike, Borislav Mihaylov, Bulgarien, Davor Suker, Kroatien, Armand Duka, Albanien, Elkhan Mammadov, Azerbajdzjan.