Avslag för AIK och Örgryte

Både AIK och Örgryte har anmält ärenden till disciplinnämnden efter en varning samt en utvisning för spelarna Oscar Linnér respektive William Atashkadeh. Båda klubbarnas begäranden har avslagits.

Under den allsvenska matchen mellan AIK och Örebro den 13 maj fick AIK:s målvakt Oscar Linnér en varning för att ha fördröjt spelet. AIK valde att anmäla händelsen till disciplinnämnden i syfte att det gula kortet ska bli borttaget i efterhand. Disciplinnämnden har analyserat situationen och konstaterat att "det inte är möjligt att slå fast att varningen var uppenbart felaktig". Därmed behåller Linnér sin varning.

När Örgryte och Gais möttes i Superettan den 11 maj fick William Atashkadeh rött kort. I avslutsögonblicket hann Gais spelare Aleksander Leksell före Atashkadeh till bollen och en kollission uppstod. Örgryte anmälde händelsen till disciplinnämnden för att underröja den grova utvisningen Atashkadeh ådrog sig. Men eftersom disciplinnämnden konstaterat att utvisningen inte är "uppenbart felaktig" så kvarstår den automatiska avstängningen.

Örgrytes tränare Marcus Lantz blev uppvisad på läktaren i samband med samma händelse ovan för olämpligt uppträdande. Där beslutade disciplinnämnden att ingen ytterligare åtgärd ska tas.