Nya nationella spelformer för barn- och ungdomsfotboll


Nu finns förslaget till "Nya nationella spelformer för barn- och ungdomsfotbollen" publicerat här på fogis.se.

Match och spelform är viktiga delar av spelarutbildningen i barn- och ungdomsfotboll. Om barnen får möjlighet att röra bollen ofta och ta många beslut har det en positiv påverkan på deras utveckling av fotbollens färdigheter och deras spelförståelse.

Den kombinationen skapar bästa möjliga förutsättningar för passion för fotboll och ett livslångt intresse.

Under rubriken "Barn och Ungdom" finns en presentation av förslaget och du kan också ta del av hur de olika spelformerna beskrivs och om hur de har arbetats fram. Du kan också se klipp från konferensen "Framtidens fotboll" där vi praktiserade de olika spelformerna - spel 3mot 3, 5 mot 5 och så vidare.

Läs mer