Våra hjältar står utanför planen

Vare sig det regnar eller blåser kallt. Är en tidig helgmorgon eller sen vardagskväll. Ungdomsledarna står där bredvid fotbollsplanen och manar på. För att kunna ge barn och ungdomar meningsfull tid som bygger glädje, kamratskap, och fotbollsdrömmar behövs personerna som gör mer. Woody Ungdomsledarstipendiet vill uppmärksamma alla de hjältar som står utanför planen.

Tomas Turesson, ungdomsförbundskaptenen, genomförde ett uppskattat praktikpass med fjolårets stipendiater på Bosön. Foto: Sören Andersson.

Ledarna i strålkastarljuset

Woody Ungdomsledarstipendiet är ett samarbete mellan Svenska Fotbollförbundet och Woody Bygghandel. Stipendiet premierar tränare och ledare som är aktiva inom breddfotbollen i Sverige. Alla de som lägger ner tid och engagemang i fotbollsspelande pojkar och flickor 12-15 år.

Ledarutbildning i världsklass

Tränarna Jennie Axelsson från Stenstorps IF och Lennie Håkansson från Näsums IF intervjuades tillsammans med Woodys marknadschef Mikael Tykesson på Friends Arena.De tränare som tilldelas Woody Ungdomsledarstipendiet föräras förutom äran två fullspäckade kunskapsdagar signerade Svenska Fotbollförbundet. Där leder förbundets profiler övningar och håller föreläsningar i internationell toppklass.

- Den här utbildningen har verkligen utvecklat mig som ledare, säger Jennie Axelsson, tränare för Stenstorps IF, som fick stipendiet förra året.

Nomineringen är öppen

Nomineringsperioden till årets Woody Ungdomsledarstipendium är öppen. Mellan 1 maj till 31 augusti kan du nominera din kandidat här.