Anläggning för svensk fotboll vid Arlandastad?

SvFF och Arlandastad Holding AB inleder en förstudie för att undersöka möjligheterna att bygga en nationell utvecklings-, tränings- och utbildningsanläggning vid Arlandastad.

- Svenska Fotbollförbundets ambition är att fortsätta utveckla svensk fotboll för att hålla absolut topp- och världsklass. Det kräver förutsättningar som mäter sig med de absolut bästa. Därför är ett nationellt träningscenter en viktig och central pusselbit, ett center som ska hålla högsta internationella standard, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand och tillägger:

- Därför kommer SvFF att genomföra en förstudie som ska utreda möjligheterna.

Förstudien ska utreda krav, behov och ekonomiska förutsättningar samt att vi ska hämta inspiration genom att jämföra med liknande anläggningar i världen. Anläggningen ska sedan - om alla bitar faller på plats - att byggas i Arlandastad.

I oktober ska förstudien presenteras för SvFF:s styrelse.

- Det är en stor glädje för oss på Arlandastad att inleda denna förstudie och samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Vi har den mark som behövs för projektet och vi är beredda att ställa upp med våra resurser för att möjliggöra projektet", säger Per Taube, huvudägare i Arlandastad Holding AB.