Cupgeneralerna på ordförandekonferensen

Dennia Andersson, general för Gothia Cup och Christer Norberg, styrelseordförande för Piteå Summer Games.

Dennis Andersson, general för Gothia Cup och Christer Norberg, styrelseordförande i Piteå Summer Games, berättade om sina fantastiska turneringar på ordförandekonferensen.

Gothia cup har funnits i 40 år och avgörs i år med start 17 juli och 1 700 lag från 80 nationer som deltar, 4 500 matcher avgörs på 110 planer.
- Det är en fantastisk resa vi gjort och vi är stolta över det. Vi har fått vänner över hela världen. Vi har systerturnering i Kina, en otroligt spännande marknad. Vår foundation världen över är stark och vi ser idag inga tydliga hot. Det är dock viktigt att vi får dispens för turneringsspelet, vi skulle annars tappa massor till andra europeiska turneringar. Men det är självklart viktigt för fotbollen att arbeta med alla de bekymmer som finns runt resultathets och det är bra att den diskussionen förs, säger Dennis Andersson.

Piteå Summer Games arrangeras fredag 30 juni – 2 juli, knappt 800 lag deltar och från 14 nationer. 2 000 matcher spelas på 60 planer och under dagarna fördubblas Piteås invånarantal. 40 miljoner kronor kommer (enligt Visit Piteå) till samhället i form av omkostnader som de besökande lägger ut.
- Vi är väldigt glada över vårt Fair Play-arbete, IQ United, och ingen alkohol serveras nära vår turnering, vi delar ut gröna kort och vi har ungdomsutbildning under turneringen med hjälp av SISU. Men även vi skulle tappa deltagande lag om inte segrare kunde koras till utländska turneringar, säger Christer Norberg.