SvFF vill att FIFA inför ett internationellt regelverk för utbildnings- och solidaritetsersättningar inom damfotbollen

Svenska Fotbollförbundet har idag sänt en skrivelse till FIFA med ett yrkande om att man inför utbildnings- och solidaritetsersättningar inom damfotbollen. SvFF och ytterligare några förbund har redan egna nationella system för ersättningar, men i takt med att allt fler internationella transfers sker inom damfotbollen anser SvFF att tiden är mogen för ett heltäckande internationellt system i likhet med det som finns på herrsidan.

– Vi ser helt enkelt detta som ett naturligt steg i den fortsatta utvecklingen och professionaliseringen av damfotbollen, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

Därutöver har Elitfotboll Dam (EFD) idag sänt en skrivelse till ECA, de europeiska klubbarnas samarbetsorganisation, med en begäran om att införa mästerskapsbonusar för föreningar vars spelare deltar i EM och VM.

Läs mer: