Hur når fotbollen fler tjejer med utländsk bakgrund?

Anahita Ebrahim, Sevana Bergström, Sofia Andersson, Sahar Khalili, och Ella Karlsson träffades för fortbildning i frågan.

I samband med SvFF:s mångfaldsarbete och seminarium i distrikten är det tydligt: fotbollen måste bli bättre på att nå nya målgrupper, inte minst på tjejsidan och även fler tjejer med utländsk bakgrund.
- Vi har samlat in nödvändig fakta, vi startar nu med fortbildning i distrikten. Ambitionen är att de närmaste åren stödja föreningar och distrikt på olika sätt bland annat med detta, men även andra saker, säger Sevana Bergström, integrationssamordnare och ansvarig för mångfaldssatsningen "Alla är olika – olika är bra".

På torsdagen var BK Tinnis KFUM Linköping och Ronjabollen på besök hos SvFF för fortbildning i ämnet: Hur når vi ut till fler tjejer med utländsk bakgrund (?). BK Tinnis och KFUM Linköping har i år fått medel från SvFF, Svenska Spel och ICA via "Alla är olika - olika är bra" och kommer att prisas i samband med VM-kvalet 7 oktober på Friends Arena när Sverige möter Luxemburg. I fjol prisades Ronjabollen.