Kammarrätten förkortar NMR:s demonstrationstid

Av säkerhetsskäl överklagade SvFF Förvaltningsrättens dom att Nordiska motståndsrörelsens, NMR, demonstration skulle avslutas vid Gamla Ullevi en timme innan Superettanmatchen mellan GAIS och Brommapojkarna. Kammarrätten har beslutat att förkorta demonstrationstiden med en timme, klockan 15.00 – två timmar innan matchen.

- Det är bra att domstolen har lyssnat på oss och valt att korta demonstrationstiden. Det ökar möjligheterna för att genomföra ett säkert arrangemang, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette.

I överklagan yrkade SvFF i första hand på att slutdestinationen av demonstrationen inte ska vara nära Gamla Ullevi. I andra hand yrkade SvFF på att sluttiden för demonstrationen ska vara tre timmar innan matchstart.
- Det slutade inte med det utfallet vi önskade oss i vårt överklagande men det är ändå en förbättring, avslutar Hübinette.