Grassrootsarbetet vår framtid

"Hur får vi verkligen flera att börja med fotboll, och framförallt flera att fortsätta med fotboll?"
Det var huvudfrågan för de drygt 100 personer från distrikten och SvFF som samlades under tre dagar i oktober för att jobba med helhetsfrågan Grassroots.

UEFA har gjort en jämförelse mellan alla 55 nationsförbunden och Sverige är bland de bästa på att få barn att spela fotboll men mindre bra på att behålla spelarna i verksamheten.

Viktiga ämnen på konferensen var även nya "Spela, lek och lär", spelarutbildningsplanen, fotboll i skolan, Landslagets fotbollsskola och Idrottslyftet. Under mesta delen av konferensen var distriktens och SvFF:s representanter uppdelade i mixade smågrupper där man kunde lära av varandra. Sista dagen jobbade distrikten enskilt med hur de ska vidareutveckla de aktuella grassrootsfrågorna på hemmaplan.

Utöver detta inleddes konferensen av en mycket intressant föreläsning av Dean Krilliars om Physical Literacy och deltagarna hann även med att besöka Friends Arena för att se Sveriges herrar vinna mot Luxemburg. Grassroot, ja ordet talar för sig självt, är "vår framtid - så det var en mycket viktigt konferens!