Årets mittfältare 2017: Asllani och Forsberg

Kosovare Asllani och Emil Forsberg är årets mittfältare 2017.

Årets mittfältare 2017, dam: Kosovare Asllani (Manchester City och Linköping)

Juryns motivering:
En mentalt stark idrottskvinna som i en ny roll, och från en redan hög nivå, tagit eget ansvar för fysisk och taktisk utveckling. En tvåvägsmittfältare med förmåga att styra och pulsera matcher.

Jury, dam: Peter Gerhardsson, SvFF; Magnus Wikman, SvFF; Anneli Andersén, SvFF; Calle Barrling, SvFF; Victoria Sandell, EFD; Johanna Frisk, Sveriges Radio; Malin Swedberg, Bonnier Broadcasting; Frida Östberg, SVT.

Årets mittfältare 2017, herr: Emil Forsberg, RB Leipzig

Juryns motivering:
Har i hårdast möjliga konkurrens tagit sig och sitt klubblag till nya nivåer. Har med sin avancerade teknik och utmanande spelstil brutit mönster och vunnit viktig mark för landslaget. Poäng- och publikspelare i ett.

Jury, herr: Janne Andersson, SvFF; Peter Wettergren, SvFF; Roland Nilsson, SvFF; Claes Eriksson, SvFF; Stefan Lundin, SEF; Richard Henriksson, Sveriges Radio; Anders Andersson, Bonnier Broadcasting; Anders Svensson, Discovery Networks; Daniel Nannskog, SVT; Ola Wenström, Viasat.

fogis.se - Fotbollsgalan