Stort intresse för att bli första Pia-stipendiat

Foto: SvFF.

Den 22 februari – på självaste Pia-dagen – var sista dagen för att ansöka om det första, av två under 2018, nyinstiftade Pia-stipendium på 50 000 kronor som ska delas ut till en eldsjäl för flick-damfotbollen. Ett 70-tal ansökningar har kommit in från hela Sverige.

- Jag är jätteglad över det stora intresset, tack för alla ansökningar, det värmer mig och mitt fotbollshjärta! Vi vet ju att det finns många eldsjälar runt vår flick- och damfotboll som är värda all uppmuntran, så det blir nu en väldigt spännande utmaning att värdera de sökande och utse den första stipendiaten. Som tur är utser vi en till redan i höst och fler de kommande åren, kommenterar Pia Sundhage.

Pia Sundhage, Lilie Persson och Anneli Gustafsson representerar alla U23-/flickelitavdelningen i juryn, där även Maria af Geijerstam och Jonas Nystedt är med som samordnare.

Första prisutdelningen sker i samband med SvFF:s årsmöte den 24 mars i Stockholm. Den andra kommer sannolikt att ske vid en flicklandskamp under hösten. Vi återkommer så fort den första stipendiaten är utsedd och det går inte att få priset mer än en gång. Övriga ansökningar kommer att sparas och därmed finnas med i årets andra stipendiatutdelning, där fler ansökningar kan göras i slutet av sommaren vilket vi också återkommer med.