Vi söker ambassadörer till Pia-stipendiet

Pia Sundhage mottog Pia-Stipendiet under Fotbollsgalan 2017.
Pia Sundhage tillsammans med Lennart Käll, Svenska Spel, och Håkan Sjöstrand, SvFF.

Är du flick- eller damfotbollens eldsjäl? Då har du chansen att tilldelas 50 000 kronor och bli stipendiat i Pia Sundhages anda. Ansök själv eller nominera en eldsjäl till att bli ambassadör i Pia-stipendiet innan den 22 februari.

- Jag ser verkligen fram emot att få utse ambassadörer för det arbete många gör för att utveckla flick- och damfotbollen. Det är med stolthet jag ser fram emot att läsa ansökningarna, säger Pia Sundhage.

När Pia Sundhage fick Hederspriset på Fotbollsgalan 2017 meddelade Svenska Spel och Svenska Fotbollförbundet att 500 000 kronor ska delas ut till damfotbollens eldsjälar på olika nivåer.

Under de kommande åren ska två ambassadörer utses vid följande tillfällen:

  • I samband med SvFF:s årsmöte tredje lördagen i mars
  • Vid en damlandskamp under hösten (ungdom eller senior)

Varje ambassadör erhåller 50 000 kronor i stipendium att göra vad de vill med, men självklart helst i fotbollens tecken.

Kriterier
Ambassadörskapet ska ses som ett stort erkännande för personen i fråga och dennes betydelse för damfotbollen i stort, i ungdoms- eller seniorfotboll, aktiv som spelare, tränare eller organisationsledare. Det kan vara engagemang i bredd eller elitklubb, i intresseorganisation, förbund eller i damfotbollens syfte. Kort sagt: en eldsjäl för damfotbollen.

Ansök om att bli ambassadör i Pia-stipendiet för ditt arbete. Vi behöver också föreningars, distriktens och privatpersoners hjälp att ta fram och nominera tänkbara ambassadörer. Pia Sundhage har det sista ordet om vilka som utses, till sin hjälp har hon Lilie Persson och Anneli Gustafsson på SvFF:s kansli.

Den första ambassadören ska utses på SvFF:s årsmöte den 24 mars 2018 i Stockholm. Därför är sista ansökningsdagen på Piadagen, det vill säga den 22:a februari 2018.

Skicka in din ansökan eller nominering till: piastipendiat@svenskfotboll.se

Pia Sundhage mottog Hederspriset på Fotbollsgalan 2017.
Pia Sundhage mottog Hederspriset på Fotbollsgalan 2017.

fogis.se - Hem