Positiv start för regionala läger

16-19 april genomfördes ett första regionalt läger på Bosön, ett slags pilotläger. Det är 16-åriga spelare som inte tillhör elitklubbarnas akademier som kallas dit och som ska erbjudas likvärdig utbildning som landslagsspelarna i samma ålder.

- Det har varit en väldigt bra och positiv start, spelarna har visat en enorm glädje och entusiasm, så det här kommer blir ett mycket bra koncept, sa P16-landslagets förbundskapten Christofer Augustsson som höll i lägret.

46 spelare var kallade från i princip hela Sverige, utvalda av distriktens spelarutbildare, där SvFF och Stockholms FF höll i det administrativa. Motsvarande läger på flicksidan hålls i Uppsala 24-27 maj och innehåller då spelare i 16-17-årsåldern.

- Innehållet i lägret är likvärdigt som på landslagslägren. Meningen är att de här spelarna ska stimuleras att ta nya steg där de befinner sig i sina karriärer och vi märkte bland annat vid de individuella samtalen att initiativet uppskattades, fortsätter Christofer Augustsson.

Regionläger har tillkommit som ett mellanled från distriktslägerverksamhet samt landslagslägren – för att fler spelare ska få chans till en kvalificerad spelarutbildning oavsett var de befinner sig i fotbollskarriären. Och därmed att fler vill vidareutveckla sig.

- Ambitionen är att vi ska ha fyra liknande läger i höst, avslutar Augustsson.