Cavaliere skapar VM-kostymen

Sebastian Larsson, Albin Ekdal och Martin Olsson iklädda årets VM-kostym från Cavaliere. FOTO: Tobias Lundkvist.

Cavaliere har återigen fått det ärofyllda uppdraget att klä våra hjältar inför VM i Ryssland, ett samarbete som sträcker sig över 20 år tillbaka i tiden. Albin Ekdal har varit delaktig i framtagandet av VM-kostymen, som kommer att säljas i utvalda butiker fr.o.m. maj 2018.

Inför årets VM-turnering har Cavaliere designat en ny kostym för det herrlandslaget. Samarbetet mellan Svenska Fotbollförbundet och Cavaliere inleddes 1997 och detta är det sjätte mästerskapet i rad som Cavaliere klär landslaget.

– Att få möjligheten att klä upp detta folkkära landslag ser vi som en stor ära och samtidigt en utmaning. En utmaning att få till en kostym som känns elegant men samtidigt modern och som kan bäras upp av en hel trupp samtidigt, säger Sofia Frick, VD hos Cavaliere.

Årets VM-kostym har en modern siluett i exklusiva material med skräddade detaljer i en vacker blå ton kallad "Deep Water Blue". Kavajen är enkelknäppt och okonstruerad i halv kanvas med en napolitansk axel och pärlemoknappar.
Materialet är 100 % ull från det anrika väveriet Reda. Med en slagbredd på 9 cm och AMF-stickning i front, slag, axel och ryggsöm har kostymen en uppdaterad och modern look. Byxorna har en klassisk passform med en fotvidd på 18 cm och en något högre livhöjd.

Samtliga kostymer är skräddade enligt Cavalieres MTM-tjänst och är producerade i företagets fabrik i Tjeckien. Cavalieres VM-kostym kommer att finnas i butik fr.o.m. maj 2018 och kostar 5 495 kronor. Årets kampanjbilder på landslagsspelarna Sebastian Larsson, Albin Ekdal och Martin Olsson är fotograferade av Tobias Lundkvist.

Cavaliere grundades i Borås, Sverige, 1973. Ända sedan starten har Cavaliere jobbat med hantverket i fokus. Cavaliere tror på välskräddade plagg av material från Europas finaste väverier. Samtliga kollektioner tillverkas i företagets fabrik i Tjeckien.

CAVALIERE PRESSINFORMATION
ROSSANA MARIANO PR
Lisa Wester 076 002 45 51
Digitalt showroom/Bildbank tillgänglig på www.rmpr.se