Möte med kandidaterna för VM 2026

Ordförandena i de nordiska fotbollsförbunden träffades idag i Köpenhamn för att diskutera gemensamma frågor. Mötet gästades också av representanter för de två kandidaterna till att arrangera VM 2026: Marocko, samt "United Bid" som består av Kanada/Mexiko/USA.

VM-slutspelet 2026 kommer för första gången att innehålla 48 lag. Ansökningsprocessen är nu i slutskedet, och den slutgiltiga omröstningen äger rum på FIFA-kongressen i Moskva den 13 juni.

- Vi fick ta del av två mycket bra presentationer idag, och än viktigare så vi fick möjlighet att ställa ingående frågor om kandidaturerna. Dessutom fick de två delegationerna möta media och svara på deras frågor, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

- Nu kommer varje land gå igenom och analysera den information vi fått, och sedan blir beslutet en styrelsefråga. För SvFF:s del har vi styrelsemöte den 29 maj då vi kommer att behandla frågan för svensk del. Sedan kommer vi att möta våra nordiska kollegor igen den 11 juni för att stämma av vad vi kommit fram till. Då ska också FIFA:s egen utvärdering av buden finnas tillgänglig, säger Karl-Erik Nilsson.

Information om hur FIFA hanterar processen med att utse värdar för VM 2026 (och hur formatet med 48 lag fungerar) finns på FIFA:s hemsida.