Bli Fotboll Fitness-ambassadör

Bli Fotboll Fitness-ambassadör

Vill du bli en del av svensk fotbolls nya satsning? Nu kan du ansöka om att bli ambassadör för Fotboll Fitness.

Vad är Fotboll Fitness?
Fotboll Fitness kan definieras som organiserad spontanfotboll. Träningen kräver ingen tidigare fotbollsbakgrund och vi spelar på en mindre plan där all träning genomförs med boll. Fokus ligger på att förbättra hälsan på ett roligt och socialt sätt utan fokus på att vinna. Danska studier visar att fotboll har en mycket positiv effekt på både kondition, vikt och fettprocent. Forskningen har utförts på flera olika testgrupper och svaren pekar åt samma håll – fotboll som träningsform är fantastisk!

Vad gör en ambassadör?
Ambassadören är en person som i sitt närområde hjälper fotbollsföreningar att komma igång med Fotboll Fitness. Satsningen med ambassadörer finansieras med medel från UEFA och löper från september 2018 till mars 2019 med möjlighet till förlängning.

Första steget är att ta kontakt med föreningen för att presentera konceptet och förankra detta i styrelsen. Därefter hjälper ambassadören till med marknadsföringen samt är på plats vid de första tillfällena (1–3 st) för att därefter lämna över till lämplig person i föreningen. Sista besöket sker efter att föreningen har genomfört ett antal träningar och blir en utvärdering av satsningen så långt.

Som ambassadör kommer du att som uppdragstagare arvoderas med 600 kr/tillfälle samt ersättning för resekostnad enligt SvFF:s resepolicy (semesterersättning ingår i arvodet och traktamente utgår inte).

Vem är du?
Vi söker en variation av män och kvinnor, 18 år och uppåt, som är geografiskt utspridda i Sverige. Du är en inspirerande och energisk person som tror på fotboll som träningsform.

För att söka krävs det att du har B-körkort och tillgång till egen bil. Du behöver även kunna delta på kick offen som äger rum söndagen den 2 september, preliminärt i Stockholm. SvFF står för samtliga kostnader i samband med konferens (resa, logi och mat).

Inga krav på varken fotbollsbakgrund eller SvFF:s tränarutbildningar. Meriterande om du har kontakter i en eller flera fotbollsföreningar i närområdet.

Hur ansöker du?
Ansökan skickas till anna.malmen@svenskfotboll.se senast söndagen den 5 augusti. Där vill vi att du bifogar en kort beskrivning (max 1 st A4) av dig själv.