Gustav och Angelica årets Fair Play-kompisar

Gustav Persson och Angelica Bäck Friberg - så heter årets Fair Play-kompisar. Gustav och Angelica har vunnit Svenska Fotbollförbundets och SNICKERS landsomfattande tävling och får därmed äran att bära Fair Play-flaggan vid VM-kvalmatchen mellan Sverige och Turkiet på Ullevi den 7 oktober.

I samarbete mellan Svenska Fotbollförbundet och SNICKERS genomförs årligen en Fair Play-tävling. Alla föreningar i landet har möjlighet att anmäla sina lag i åldrarna 11-14 år.
I tävlingen kan varje deltagande lag nominera en spelare som utmärkt sig som lagkompis av den allra bästa sorten.

Fair Play är en viktig del i de mål och riktlinjer som gäller för den svenska ungdomsfotbollen. Det handlar inte bara om att följa domarens beslut och de fotbollsmässiga reglerna utan även att vara en bra lagkompis som stöttar kamraterna och uppträder juste mot motståndarna, såväl före som under och efter match. Allt detta beskrivs väl i SvFF:s häfte "Fotbollens spela, lek och lär".

Årets vinnare kommer att få bära Fair Play-flaggan vid VM-kvalmatchen mellan Sverige och Turkiet på Ullevi den 7 oktober samt därefter se matchen tillsammans med en förälder.

Till årets Fair Play-kompisar har nu utsetts:
*Gustav Persson, 11 år, Sankt Olofs IF (Skåne), och
*Angelica Bäck Friberg, Nedansjö IK (Medelpad).