Hellströmer har tillträtt

Den 15 november tillträdde Sune Hellströmer tjänsten som generalsekreterare för Svenska Fotbollförbundet.
Hellströmer utsågs redan i maj men har sedan dess slutfört sina åtaganden för tidigare arbetsgivaren AIK Fotboll.
- Det har varit en lång period och det är klart att det känns skönt nu att få koncentrera sig och kunna ägna full kraft åt de framtida uppgifterna, säger Hellströmer.

Det är en person med gedigen erfarenhet från fotbollen och förbundsverksamheten som nu övertar den högsta tjänstemannaposten i svensk fotboll.

- Det känns familjärt och inspirerande att få engagera sig i den dagliga verksamheten på förbundet.

Det rådde full enighet om Sunes namn när efterträdaren till Lars-Christer Olsson skulle utses i våras. Olsson lämnade förbundet efter nio år på tjänsten för nya uppgifter hos UEFA i Schweiz. Under tiden mellan Olssons avgång och Hellströmers tillträde har förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell även haft det operativa ansvaret för kansliverksamheten.

Sune Hellströmer kommer från tjänsten som vd för AIK Fotboll, en förening som han dessförinnan tjänat som ledare sedan 70-talet. I samband med tillträdet som generalsekreterare lämnar Hellströmer även sina uppdrag som styrelseledamot i Svenska Fotbollförbundet och Föreningen Svensk Elitfotboll. Hellströmer är ekonom till utbildningen och har tidigare bl a arbetat i ledande befattningar inom bank och försäkringsbranscherna. De senaste två åren har han varit engagerad i planeringen och genomförandet av AIK Fotbolls bolagisering där han också tjänstgjorde som bolagets förste vd.