23 svenska domare på FIFA:s domarlista

Sverige har tio FIFA-domare och 13 assisterande FIFA-domare redo för internationella uppdrag kommande år. Nya FIFA-domare 2001 är Peter Fröjdfeldt, Eskilstuna, Martin Hansson, Holmsjö och Maria Persson, Malmö. Nya assisterande FIFA-domare är Erik Bergsten, Järfälla och Edvard Pruner, Värnamo.

Fröjdfeldt och Hansson ersätter Morgan Norman, Sundsvall och Sten Johanzon, Finspång, som båda faller för åldersstrecket, medan Maria Persson ersätter Marianne Mattsson, Brännö. Bergsten och Pruner ersätter Sten Samuelsson, Grimsås och Mikael Hansson, Varberg.
Första internationella domaruppdraget 2001 har tilldelats Anders Frisk, Mölndal som i slutet av januari reser till Hong Kong och Carlsberg Cup. Frisk är specialinbjuden av arrangörerna och kommer att döma två matcher under perioden 24-27 januari. Deltagande nationer i turneringen är Hong Kong, Norge, Sydkorea och Paraguay.
Svenska FIFA-domare och assisterande FIFA-domare 2001:
FIFA-domare, herrar:
Anders Frisk, Mölndal, Peter Fröjdfeldt, Eskilstuna, Martin Hansson, Holmsjö, Martin Ingvarsson, Hässleholm, Karl-Erik Nilsson, Emmaboda, Per-Olof Ståhl, Norrköping, Leif Sundell, Borlänge.
FIFA-domare, damer:
Ingrid Jonsson, Hudiksvall, Maria Persson, Malmö, Eva Ödlund, Sundsvall.
Assisterande FIFA-domare, herrar:
Henrik Andrén, Karlstad, Erik Bergsten, Järfälla, Peter Ekström, Enköping, Ingemar Larsson, Hässelby, Leif Lindberg, Kärna, Mikael Nilsson, Stora Höga, Per-Inge Nyberg, Säter, Kenneth Petersson, Norrköping, Edvard Pruner, Värnamo, Stefan Wittberg, Märta.
Assisterande FIFA-domare, damer:
Susanne Borg, Göteborg, Anna Jansson, Enköping, Marie-Louise Svanström, Trollhättan.