EM-slutspel för U19 i Sverige 2002

Svenska Fotbollförbundet har på nytt förärats värdskapet för ett stort internationellt evenemang. Nästa år kommer EM-slutspelet för U19-flickor att avgöras i Sverige. Var i Sverige EM-slutspelet kommer att förläggas är ännu inte beslutat, däremot att det preliminärt äger rum 3-12 maj.

Åtta lag kommer att delta i EM-slutspelet, dit Sverige är direktkvalificerat. De fyra bästa lagen kvalificerar sig för det första VM-slutspelet någonsin i denna åldersgrupp, vilket kommer att äga rum i Kanada 17 augusti-2 september 2002.
Den första finalen i Europacupen för klubblag på damsidan kommer att spelas i Tyskland våren 2002. Umeå IK är som bekant Sveriges representant i turneringen premiärsäsongen.

Finalen 2003 kommer att gå i Sverige - beroende på vad utvärderingen av turneringens första år ger. Beslutar UEFA att även 2002/2003 spela enligt samma format, får Sverige finalarrangemanget.