Nordic 2008: Sanningens ögonblick nära

Nordens ansökan om att få arrangera fotbolls-EM 2008 står inför ett sanningens ögonblick. Nästa vecka kommer en inspektionsgrupp från UEFA att besöka de nordiska länderna och de åtta föreslagna arenorna.
- Vi är beredda att visa UEFA att vi är redo att organisera en rolig, säker och ansvarsfull turnering och att det unika konceptet för Nordic 2008 har starkt stöd - inte minst från regeringarna i de nordiska länderna. Vi är en värd - 'FC Nordic United' - och vi lever upp till vårt motto "United Smile", säger Pertti Alaja, projektchef för Nordic 2008.
Under veckan kommer UEFA att gå igenom ansökan i detalj, och besöker bland annat arenor, hotell och träningsanläggningar. Det blir också möten med representanter för de aktuella städerna.

Inspektionen börjar på måndag morgon (26 augusti) i Trondheim. Under eftermiddagen befinner sig gruppen i Oslo. På tisdagen reser man till Göteborg, och vidare till Helsingfors på kvällen. På onsdagen granskar UEFA Helsingfors och Tammerfors, på torsdagen Stockholm och på fredagen avslutas resan i Köpenhamn.

Presskonferenser hålls i följande städer:
Oslo, tisdag 27 augusti
Tammerfors, onsdag 28 augusti
Stockholm, 29 augusti
Köpenhamn, fredag 30 augusti

Tid och plats för presskonferenserna meddelas senare.

Alla sju kandidater för EM 2008 granskas på samma sätt av UEFA. Den gångna veckan har UEFA inspekterat Österrike/Schweiz. Senare granskas Ryssland (9-13 september), Skottland/Irland (16-20 september), Ungern (23-27 september), Bosnien-Hercegovina/Kroatien (7-11 oktober) och slutligen Grekland/Turkiet (14-18 oktober).

I slutet av oktober utvärderar UEFA sina inspektioner, och den 13 december kommer UEFA:s exekutivkommitté att fatta beslutet om vem som arrangerar EM i fotboll 2008.

NORDIC 2008:s hemsida