Ny chans för elitaktiva till tränarkarriär

Den 13-17 november får ett antal f d och nuvarande elitspelare en unik chans att snabbutbilda sig som tränare. Bland dem som sätter sig på skolbänken denna gång är U21-landslagets förbundskapten Torbjörn Nilsson. Det är tredje gången som denna komprimerade specialkurs genomförs. Vilka som gör Torbjörn Nilsson sällskap återstår att se, anmälningstiden löper ut först den sista september.

Specialkursen vänder sig till såväl killar som tjejer, gemensamt för dessa är att man efter den aktiva karriären har tränarbanan i sikte. Det krävs gedigna spelarmeriter för att komma ifråga, minst fem säsonger eller 100 matcher i de högsta serierna. Även nu aktiva elittränare som saknar formell utbildning är aktuella för specialkursen.
Specialkursen gavs på prov för första gången 2001 och en andra omgång genomfördes i början av 2002. Utbildningen omfattar motsvarande Grundkurs och Steg 1 och 2, därtill kommer vissa avsnitt tagna ur ungdomstränarutbilningen.
Preliminärt kommer utbildningen i november att genomföras i Linköping för maximalt 24 deltagare.
Inbjudan
Anmälningsblankett

De har gått kursen tidigare:
Första kursen
Andra kursen

Mediaträning
I september genomför förbundet även endagarskurser i "mediaträning" för sammanlagt elva tränare från Allsvenskan/Superettan. Kurserna sker under ledning av Mats Olsson, SvFF:s mediakonsult.