26 elitaktiva till "snabbkursen"

Den 13-17 november får 26 f d och nuvarande elitspelare en unik chans att snabbutbilda sig som tränare. Bland dem som sätter sig på skolbänken är U21-landslagets förbundskapten Torbjörn Nilsson och dennes assisterande tränare Stig Fredriksson. Det är tredje gången som denna komprimerade specialkurs genomförs.

Specialkursen vänder sig till såväl killar som tjejer, gemensamt för dessa är att man efter den aktiva karriären har tränarbanan i sikte. Det krävs gedigna spelarmeriter för att komma ifråga, minst fem säsonger eller 100 matcher i de högsta serierna. Även nu aktiva elittränare som saknar formell utbildning är aktuella för specialkursen.
Specialkursen gavs på prov för första gången 2001 och en andra omgång genomfördes i början av 2002. Utbildningen omfattar motsvarande Grundkurs och Steg 1 och 2, därtill kommer vissa avsnitt tagna ur ungdomstränarutbilningen.
Utbildningen den 13-17 november kommer hållas i Linköping.

Deltagare
Sven Andersson, Stefan Andreasson, Filip Apelstav, Göran Bergort, Kim Bergstrand, Andreas Bild, Sven Dahlkvist, Hasse Eklund, Johnny Ekström, Stig Fredriksson, Christer Fursth, Mikael Hansson, Stefan Jansson, Ulrik Jansson, Magnus Karlsson, Pontus Kåmark, Anders Limpár, Krister Lindgren, Issa Manglind, Peter Markstedt, Jozo Matovac, Ola Nilsson, Torbjörn Nilsson, Stefan Paldan, Sofia Sandberg, Robert Steiner.
De har gått kursen tidigare
Första kursen
Andra kursen