Lars-Christer högste chef för UEFA

Lars-Christer OlssonFörre generalsekreteraren för Svenska Fotbollförbundet, Lars-Christer Olsson, har utsetts till ny högste chef för europeiska fotbollförbundet, UEFA. Lars-Christer tillträder posten som Chief Executive vid årsskiftet då han efterträder Gerhard Aigner som går i pension.
- Jag är glad, både för UEFA och för Lars-Christers skull. Det är välförtjänt för Lars-Christer och en bra lösning för UEFA, kommenterar SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell utnämningen.

2000 lämnade Lars-Christer Olsson generalsekreterarposten i Sverige för en av de högsta befattningarna vid UEFA:s kansli i Nyon, Schweiz; den som chef över "Professional Football & Marketing".

SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell har jobbat många år med Olsson och han fick reda på nyheten på torsdagmorgonen när han samtalade med norrmannen Per Omdal som sitter i UEFA-exekutiven.
- Jag är glad att UEFA väljer den här lösningen. Jag har följt Lars-Christers arbete under tiden vid UEFA och han har gjort ett mycket bra jobb. Det kan jag bland annat säga utifrån mitt perspektiv som ordförande för UEFA:s landslagskommitté, säger Lagrell.
Lars-Christer Olsson, som är 53 år, har även varit generalsekreterare för SEF (Föreningen Svensk Elitfotboll). Han var även bas för EM 1992 i Sverige och sitter för närvarande i styret för EM 2004 och UEFA New Media.
Mer om utnämningen av Olsson på uefa.com