Årets Fotbollsgala i Scandinavium 10/11

Svenska Fotbollförbundets styrelse sammanträdde på onsdagen i Norrköping, före landskampen Sverige-Grekland på 100-årsjubilerande Idrottsparken. Bland frågorna som behandlades fanns höstens fotbollsgala, och det fortsatta arbetet medförbundskaptensfrågan.

Förbundsstyrelsen beslutade under dagens möte att Fotbollsgalan i år kommer att äga rum i Scandinavium den 10 november. Fotbollsgalan arrangeras i samarbete mellan SvFF och TV4.
Förbundsstyrelsen diskuterade även förbundskaptensfrågan, som aktualiserats i och med att Tommy Söderberg offentligjort att han inte står till förfogande som förbundskapten när hans kontrakt går ut 2004.

- Vi konstaterade att det inte finns någon anledning till att på något sätt skynda på arbetet med vem eller vilka som ska bli förbundskaptener när Lars Lagerbäcks och Tommy Söderbergs kontrakt går ut efter EM 2004. Nu ska vi samla all kraft inför höstens viktiga EM-kvalmatcher mot San Marino, Polen och Lettland, och därmed göra vårt yttersta för att kvalificera oss för EM-slutspelet i Portugal, säger förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell.

- Styrelsen tillsatte en beredningsgrupp kring kaptensfrågan, en grupp bestående av mig, vice ordförande Bengt Madsen och generalsekreterare Sune Hellströmer. Det finns ingen tidsplan fastlagd för beredningsgruppens arbete, och därför inget ytterligare att kommentera just nu. Landslagsledningen gör ett utmärkt arbete och kan koncentrera sig på det sportsliga arbetet framöver och har vårt stöd fullt ut.
- När det så småningom finns något att berätta eller kommentera i frågan, så kommer jag självklart att göra det, säger Lars-Åke Lagrell.