Elitlicenserna klara för säsongen 2004

Samtliga föreningar i Allsvenskan och Superettan har beviljats elitlicens för säsongen 2004. Nämnden med ordföranden Khennet Tallinger har granskat och godkänt de kontrollbalansräkningar som lämnats in. Vad gäller de allsvenska klubbarna är samtliga också godkända vad gäller deras respektive arenor.

Vid Svenska Fotbollförbundets Licensnämnds möte den 11 oktober beslutades att godkänna de inlämnade kontrollbalansräkningarna från Enköpings SK FK, Örebro SK FK, IF Sylvia och Åtvidabergs FF, vilka samtliga visade positivt eget kapital per tidpunkten för kontrollbalansräkning den 30 juni.

Vid samma möte beviljades elitlicens för 2004 avseende anläggningskriterierna för samtliga deltagande i Allsvenskan 2003. Detta innebär att samtliga föreningar i Allsvenskan 2003 fått elitlicens för 2004 såväl avseende ekonomikriterier som anläggningskriterier, och att samtliga föreningar i Superettan 2003 fått elitlicensen för 2004 (som för dessa bara omfattar ekonomikriterierna).