Landslagsläkare Forssblad medicine doktor

Magnus ForssbladA-landslagets läkare sedan 1998, Magnus Forssblad, har skrivit en avhandling om artroskopier i lokalbedövning, med inriktning dels på patient/kirurgupplevelser och dels på hälso-ekonomiska frågeställningar.
Avhandlingen, som också finns i bokform, heter "A Concept for Treatment of Sport Related Knee Injuries". I denna finns också en belysning av landstingets kostnader för knäoperationer utförda på spelare i fotboll, innebandy, handboll och ishockey.
Forssblad disputerade nyligen och kan numera titulera sig medicine doktor. Magnus Forssblad är Djurgårdens fotbollsläkare sedan länge, han var också landslagsläkare för U21 1994-98. Han är tillika klinikchef för Capio Artro Clinic på St Göran sjukhus i Stockholm, där även landslagets andre läkare Anders Valentin arbetar.