UEFA-stöd till svenska arenor

Genom UEFA:s projekt HatTrick kan nu svenska elitföreningar få ekonomiskt stöd för att bygga eller renovera arenor, träningsanläggningar eller hallar. 15 miljoner kronor finns i potten, som Svenska Fotbollförbundet avser att fördela på maximalt fem olika projekt.

UEFA:s HatTrick-projekt har till syfte att förbättra fotbollens "infrastruktur" i Europa, genom ekonomiska bidrag till att nybyggnationer och renoveringar av fotbollsanläggningar.
I Sverige prioriteras bidrag till arenor och träningsfaciliteter för förbund, klubbar i Allsvenskan/Damallsvenskan och Superettan.
Det ekonomiska bidraget från UEFA är tänkt att finansiera max 10% av den totala kostnaden, med andra ord är det alltså främst stora projekt som kommer ifråga.
Projektet "HatTrick" pågår fram till och med 31 juli 2008, vilket är sista datum för att få en ansökan om stöd godkänd. Själva bygget kan dock färdigställas senare.
Föreningar, kommuner eller bolag som är intresserade av bidrag från UEFA ansöker om detta till Svenska Fotbollförbundet. Ansökningshandlingar finns tillgängliga hos SvFF:s anläggningskonsulent Ronni Lundqvist.