Lidköpings IF årets Nordahl-stipendiat

Stiftelsen för Gunnar Nordahls Minnesfond har utsett Lidköpings IF till mottagare av Gunnar Nordahl-stipendiet 2004 för klubbens förtjänstfulla arbete med barn- och ungdomsfotbollen. Lidköpings IF har sedan föreningen bildades 1968, varje år tagit hand om de yngsta (5-7) år på ett organiserat sätt. Detta genom "Lekis", som varje år lockar ca 50-60 barn att träffas 1 gång per vecka under vår och höst.
Gunnar Nordahl1987 startade föreningen "Metall-Cupen", som är en utomhus cup för P11, där 16 lag från stora delar av Västergötland deltar. Föreningen har sedan 1996 drivit verksamheten "Klassfotboll", som vänder sig till alla ungdomar i åldrarna 8 - 13 år i Lidköpings Kommun. Med arrangemanget har man åstadkommit ett samarbete mellan elever, klasser och skolor i Lidköpings kommun, förbättra relationerna och öka friskvårds tänkandet bland gemene man. Alla kan vara med. Detta skapar en gemenskap och en kamratskap som motverkar mobbing, rasism, droger och våld.

Ovanstående koncept har uppmärksammats av många föreningar runt om i Sverige, som startat upp egna verksamheter efter Lidköpings modell.
Lidköpings IF har i dag 33 lag, varav 27 av dessa är för barn och ungdomar i åldrarna 8-14 år, i serie eller poolspel.

Gunnar Nordahl-stipendiet som är på 15.000 kr kommer att utdelas till Lidköpings IF i samband med Fotbollsgalan i Stockholm den 15 november.

I Stiftelsen Gunnar Nordahls Minnesfond sitter Gunnars son Thomas Nordahl, Björn Ahlberg (styrelseledamot Svenska Fotbollförbundet), och som ordförande Krister Malmsten, Svenska Fotbollförbundet.

Tidigare mottagare av Gunnar Nordahl-stipendiet

1997 Moheds SK
1998 Gamla Upsala SK
1999 Ingelstads IK
2000 Husqvarna FF
2001 IFK Timrå
2002 Karl-Åke Olsson, Vittsjö GIK
2003 Åkersberga BK