Ny bok: Idrottens mentala träningslära

Sedan flera år används boken "Idrottens mentala träningslära" i utbildningen av våra ungdomslandslag. Nu finns den för beställning i vår bokhandel på nätet.
Så här tycker Johan Fallby, doktorand i psykologi och rådgivare till de svenska pojk- och ungdomslandslagen, om boken:
"...överlägset bäst inom området mental träning. Det är en bra introduktion som beskriver faktiska förhållanden sakligt och passar tränare, ledare, spelare och skolpersonal. Många praktiska exempel finns det också! Det är inte konstigt att vi redan använder boken inom landslagsfotbollen och att gymnasieskolor får upp ögonen för den mer och mer."

Författarna Anne Marte Pensgård och Even Hollingen har erfarenheter från norsk toppidrott och med en vetenskaplig bas förklaras idrottspsykologin. Det är dock inte enbart teori utan syftet är att läsaren ska bli praktiskt engagerad i mental träning. Vad är mental träning, varför ska man ägna sig åt det, hur ska det bedrivas och hur kan man komma igång med det?
Boken som kostar 224 kr (porto tillkommer) kan beställas i bokhandeln på nätet (se under "Träning och ledarskap").
till Förlaget