Ny bok om föräldrapress i barnidrott

Någonting händer med många av oss föräldrar när vi ser våra barn tävla. Plötsligt kan en del sansade vuxna förvandlas till adrenalin-stinna vildar som skriker och tjoar som om det vore VM-final, när det är match mellan 8-åringar i kvartersserien.
Det handlar om allt från en blick som säger att prestationen inte är tillräcklig till att skrika, DOMARJÄVEL åt den 15-åriga domaren mitt under pågående match. Det är vuxna som tvingar barnen att delta fast de inte vill och medvetet eller omedvetet försöker uppfylla sina egna drömmar genom barnen.
Åtta av tio barn tycker trots allt att deras föräldrar sköter sig ganska bra, men var femte pojke mellan åtta och tolv år känner en negativ press från sina föräldrar i samband med idrott.
Mot den bakgrunden kommer nu boken "Vett och etikett för idrottsföräldrar" (Svenska FotbollFörlaget AB) skriven av Anneli Wikman och Titti Werner. De är själva föräldrar till idrottande barn och har också utbildning och erfarenhet som aktiva, tränare och ledare inom idrottsrörelsen.
- Vi har försökt undvika pekpinnar och vill i stället att boken ska vara en väckarklocka för alla föräldrar till idrottande barn. Vi tror att många kommer att känna igen både sig själva, och andra vuxna när de läser boken. Detta handlar inte alls bara om de riktiga avarterna utan om vardagshändelser som de flesta av oss gör sig skyldiga till.
I boken varvas goda och dåliga exempel ur verkligheten med forskning och fakta om barn och idrott. Den kan med fördel användas som studiematerial i en föräldragrupp, men kan lika gärna läsas hemma i soffan - eller varför inte ge den till någon som behöver.
Pris 98 kronor/häfte. Vid köp av 25 st. och däröver 75 kronor/ häfte.
Finns för leverans den 15 september.
Ladda ner Studieplan (PDF-dokument, 92 kB).
beställ i Förlaget