Sverige söker U21-EM

Glädje i U21SvFF skapade sig under 90-talet ett rykte som kompetent organisatör av internationell fotbollsevenemang. Ett faktum som bekräftades så sent som ifjol när UEFA-cupfinalen avgjordes på Ullevi.
Nu vill Sverige åter stå som värd på den internationella scenen och anmäler sitt intresse till UEFA för arrangörsskapet vid U21-EM 2007 och U19-EM 2009.
U21-EM får nytt format från 2007. Slutspelen kommer äga rum udda år och inte, som nu, följa A-landslagens mästerskap. UEFA vill höja statusen på U21-EM och möjliggöra att de bästa spelarna kan delta i slutspelen. Som exempel saknade Sverige givna kort som Isaksson, Källström och Ibrahimovic i fjolårets U21-EM-slutspel. Dessa var upptagna med förberedelserna inför "stora" EM i Portugal.
Fram till nu har arrangören av U21-EM valts bland de åtta kvalificerade nationerna. Till 2007 blir det alltså möjligt att söka värdskapet istället, något som fler än Sverige visat intresse för. 14 nationer har anmält intresse till UEFA, den formella ansökan ska vara inne den 23 september och UEFA:s exekutivkommitté fattar beslutet i december. Värdnationen kommer automatiskt att få en plats i slutspelet.