Samsyn präglade representantskapet

- Det är med stor glädje som jag konstaterar att svensk fotboll håller samman i de stora frågorna, och det gäller även i de svåra framtidsfrågorna, för sådana finns.
Så avslutade ordföranden Lars-Åke Lagrell Svenska Fotbollförbundets Representantskapsmöte i Uppsala på lördagsförmiddagen.
Under representantskapet rådde stor enighet i de frågor som fanns på dagordningen när det gäller Tävlingsbestämmelserna för 2006.
Farmarklubbsverksamheten fortsätter som tidigare, liksom utlåningssystemet.
Förbundsstyrelsen har tillsatt en egen arbetsgrupp, bestående av förste vice ordföranden Björn Ahlberg, licensnämndens ordförande Khennet Tallinger och chefssjuristen Krister Malmsten, att se över framtida tolkningar i det stycket i Tävlingsbestämmelserna som handlar om nedflyttning av lag.
Björn Ahlberg redogjorde för Representantskapet och Förbundsstyrelsen föreslog ingen ändring av reglerna, vilket inte heller Representantskapet tyckte var nödvändigt.
De föreslagna serieindelningarna klubbades raskt igenom.
Se serieindelningen 2006 här:
- Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan
- Div 1-3 herrar
- Div 1-2 damer

Man lottade kvalspelet till Superettan 2007, som ska spelas hösten 2006 och det föll ut så här:
Placerade lag nr 2 i Div 1 Norra möter lag 14 i Superettan och lag 2 i Div 1 Södra möter lag 13 i Superettan i kvalet om två platser i Superettan 2007.
Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) har bett Förbundsstyrelsen att utreda möjligheterna om en utökning av Allsvenskan till 16 lag, en fråga som hänvisades tillbaka till Tävlingskommittén att utreda frågan under 2006 för att återkomma till nästa års Representantskap.
Fotbollens stora frågor för 2006:
1) VM i Tyskland 2006
2) damernas VM-kval till VM i Kina 2007
3) fortsatt positiv publiktrend
4) fortsatt ökning av antalet spelarlicenser
5) fortsatt anläggningsutveckling (där nu hårt arbete i flera år börjar visa resultat)
6) fortsatt samarbete inom hela fotbollsrörelsen.
- Sedan är givetvis TV-förhandlingarna centrala för oss, att det blir så bra för alla parter som möjligt, sammanfattade Lars-Åke Lagrell avslutningsvis.