Organisation bildad för lagen i nya ettan

De 28 lagen i den nya serienivån Division 1 har startat en intresseorganisation.
Syftet är att förbereda klubbarna att bli en del av Svensk Elitfotboll samt bilda en plattform för Sveriges unga talanger att växa ut till morgondagens stjärnor.
Nya Ettan blir hela Sveriges angelägenhet, från Kiruna i norr till Malmö i söder.
Den nya division 1 blir en rikstäckande serienivå direkt under Superettan. Klubbarna förbereder sig för närvarande intensivt för den historiska första säsongen. Bildandet av SEFE (Svensk Elitfotbollsförening Ettan) är ett led för att tillsammans med Svenska Fotbollförbundet kunna göra den nya serien attraktiv ur både fotbollsmässiga och kommersiella aspekter.
- Det är av yttersta vikt för svensk elitfotboll att klubbarna i nya Ettan kan samverka i en intresseförening som verkar från Norrbotten till Skåne i söder. Alla är vinnare på att låta våra unga talanger utvecklas till morgondagens stjärnor i en konkurrenskraftig miljö, säger Ingemar Ek, klubbdirektör i Bodens BK.
- Den nya ettan är en stark kommersiell mediekanal för sponsorer att samarbeta med. En gemensam förening ger oss en möjlighet att utnyttja de värden som finns. Vi har flera intresserade företag som kan tänka sig att vara en del av ettan - för morgondagens stjärnor, säger vice ordföranden i Vasalund/Essinge Niclas Fröberg.
Sveriges mest rikstäckande serie
Hässleholmsglädje efter segermål i fjolårets derby mot KristianstadDivison 1-säsongen 2006 kommer i allra högsta grad att bli en angelägenhet för alla.
17 av 28 lag är förstalag i sin region, spelplatserna sträcker sig ända från Kiruna i norr till Malmö i söder och tillsammans bor det 1,5 miljoner svenskar på orterna. Kompotten av klassiska lag och fräscha uppstickare i den svenska fotbollsfamiljen borgar för en härlig upplevelse.
Många unga landslagsmän fostras ute i landet och passerar ofta en klubb i lägre seriesystem innan det bär till Allsvenskan. I 2006 års division 1 finns över 20 pojk- och juniorlandslagsmän.
Den nya intresseorganisationen bildades formellt den 5 februari med unisont stöd från samtliga 28 föreningar i division 1 Norra och Södra. Till ordförande valdes FC Trollhättans marknadschef Pär Braun. Niclas Fröberg (Vasalund/Essinge) är v ordf, John Paulsson (IFK Hässleholm) är kassör, Johan Andersson (Bunkeflo) sekreterare medan övriga ledamöter är Ingemar Ek (Boden), Gert Ruckman (Skärhamn) och Claes Svensson (Västerås).
Källor: SEFE samt FC Trollhättans hemsida