Backe: Färre lag, fler matcher och förlängd säsong

Fotbollstränaren Hasse Backe, med erfarenhet som tränare i utlandet i tio år, har bestämda åsikter om hur svensk klubblagsfotboll ska göra för att bli bättre:
- Minska antalet lag i Allsvenskan till tio lag. Öka antalet matcher och därmed kvalitet. Varje match måste betyda något för att utveckla spelarna. Utökade trupper ger yngre talanger chansen att vara med. Acceptera konstgräs fullt ut, inled säsongen i mars och avsluta den i november. Det är inte klimatets fel att vi halkat efter, det är en fråga om attityd och inställning, säger Hans Backe i en intervju i Magasinet Fotboll, och som TV igår och Aftonbladet idag använder sig av.

Backe sitter med i det elitprojekt som Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll startat för att stärka vår inhemska fotboll.
I Magasinet kommenterar även Tobias Hysén och Niclas Alexandersson Hans Backes åsikter och diskuterar standarden på svensk klubbfotboll.
Andreas Alm, allsvensk i såväl AIK som Norrköping, skriver i sin krönika att svenska lag tränar så mycket att man glömmer av att det är matchen som avgör det mesta. I utlandet är det precis tvärtom anser Andreas: all fokus och förberedelser går ut på att förbereda sig maximalt genom att spara kraft till matcherna.
Dessutom har Magasinet Fotboll besökt Tyskland och Bremen, som blir det svenska VM-lagets bas i sommar. Sanny Åslund följde med till Bremen och det blev ett kärt återseende med Bremen och Bundesligaklubben Werder Bremen där han varit proffs.
Magasinet Fotboll ger er också en guide hur man lättast tar sig till VM i sommar, och hur och var matcherna spelas och var man kan se matcherna på storbildsskärmar.
Läs om detta och mycket mer i Magasinet Fotboll som kommer ut idag.
> Prenumerera på Magasinet Fotboll