Concha: Vi får leva med favorittrycket

En snabb hårding.
Så rubriceras mästarna Djurgårdens högerback Matias Conchas spelstil - när de allsvenska spelarna röstat fram de tuffaste lirarna i allsvenskan.
- Det är extra kul när spelarna säger det, det känns väldigt bra att de uppskattar det arbete jag gör på planen för min klubb, säger Matias.
Matias Concha i samspråk med tränaren Kjell Jonevret.Matias Concha lämnade Malmö FF för Djurgården 2004 och var starkt bidragande till SM-guldet 2005. Som kvitto för en bra säsong blev han uttagen till landslagets Mellanöstern-turné i januari.
Såväl Concha som mästarlaget i övrigt ser ut att bli minst lika bra som 2005.
- Faktiskt till och med bättre upplever jag det som. Vi brukar ligga sämre till under försäsongen och det brukar ta lite tid innan vi hittar rätt eftersom vi kör ganska hårt. Men det har sett bra ut hittills i alla fall, säger Matias.

"Många om budet"

Concha-fakta
Klubb: Djurgårdens IF
Moderklubb: Kulladals FF
Födelseort: Malmö
Längd: 180
Vikt: 83
Största dröm med fotbollen: Spela i någon av Europas största ligor
Främsta fotbollsminnet: SM-guld 05
Idrottsperson som förebild när du var ung: Maradona
VM-slutspelet, hur går det för Sverige? Kvartsfinal
Acceptabelt resultat: Gå vidare från gruppen
Guld: Brasilien
Silver: Argentina
Brons: Sydkorea

Dagen före Allsvenskan 2006 startar fyller Matias 26 år. Lilla dottern Amanda har kommit till världen mellan 2005 och 2006 års säsong. Han har redan före start anledning att fira således.
- Det är klart att vi får leva med ett visst favorittryck på oss eftersom vi vann såväl Allsvenskan som Svenska cupen ifjol.
- Men det är många om budet. Göteborg förstås, får Malmö ordning på allt så är de säkert med där uppe. Helsingborg möjligen också. Dessutom blir det kul i Stockholm med AIK tillbaka och ett Hammarby som siktar mot toppen. Det ska bli jättekul med fler derbyn i år!
Matias Concha blir med andra ord stolt att han nämns med respekt av andra allsvenska spelare. Backlinjen som röstats fram av tidningen Offside som Allsvenskans tuffingar är inte spelare som kliver undan i närkamperna: Matias Concha, Djurgårdens IF,Patrik Rosengren, Kalmar FF, Tomas Zvirgzdauskas, Halmstad, Max von Schlebrügge, Hammarby IF.
-Jag såg det, det är en bra samling, säger Matias.
Gillar Tiger Woods
Matias har i SvFF:s enkät svarat att han tycker Tiger Woods är världens bäste idrottsman alla kategorier - och att Zlatan Ibrahimovic är Sverigebäst.
- Woods för att han är så överlägsen i en världssport. Jag spelar visserligen inte golf, men han är imponerande.
- Zlatan är bäst för att han på så kort tid etablerat sig i ett sånt topplag som Juventus och gjort många avgörande saker för sin klubb. Sen är det klart att det bidrar att jag känner honom, men han är en fantastisk spelare, säger Concha.
Än så länge har det inte blivit något allsvenskt mål för Concha.
- Vi får se hur det blir i år, min målsättning är att vara med en hel del framåt, skrattar Matias.
Här är tuffingarna
Fotbollstidningen Offside frågade 60 spelare vilka de minst av allt vill möta på planen. Så här blev svaret:
Bengt Andersson, IFK Göteborg
Matias Concha, Djurgårdens IF,
Patrik Rosengren, Kalmar FF
Max von Schlebrügge, Hammarby IF
Tomas Zvirgzdauskas, Halmstads BK
Niclas Alexandersson, IFK Göteborg
Anders Svensson, IF Elfsborg
Tobias Hysén, Djurgårdens IF
Henrik Rydström, Kalmar FF
Afonso Alves, Malmö FF
Hasse Berggren, BK Häcken