Heltysk Women's Cup-final - helsvenskt domarteam

På lördag spelas första finalens i årets UEFA Women's Cup.
Turbine Potsdam tar emot FFC Frankfurt.
Domarteamet är helsvenskt.
- Det är första gången jag har finalen i en stor turnering, ett av de finaste uppdrag man kan få, säger huvuddomaren Eva Ödlund, 42, från Sundsvall.
Eva Ödlund varnar Malmös Jenny Engwall under fjolårets Svenska Cupen-semifinal.Djurgården/Älvsjö slogs ut av Turbine Potsdam i semifinalen i Women's Cup. I den andra semin slog Frankfurt Montpellier.
Att finalen blir utan svenska lag gjorde det möjligt för Eva Ödlund och hennes två assistenter, Susanne Borg och Aneta Zambrzycka, att döma.
- Det känns förstås inspirerande och jättekul. Jag fick reda på det för flera månader sedan och nu är det ju snart dags, säger Eva Ödlund.
En hel del prestige är att räkna med. Två tyska klubbar möts - och titeln Europas bästa lag står på spel.
Dömde toppmötet
Eva rankar lördagens match som en av de största uppdragen i hennes långa och framgångsrika karriär.
- Allt känns jättebra inför matchen. Jag har startat säsongen väldigt bra, vilket förstås är viktigt att ha med sig inför en sån här match. Jag har redan haft flera bra matcher i år.
I helgen dömde hon exempelvis toppmötet mellan Djurgården/Älvsjö och Umeå.
- En tät match där det hände mycket. Säkerligen kommer det hända mycket även på lördag. Känns som att jag fick en väldigt bra uppladdning.
Fjolåret var ett av Evas bästa som domare.
- Jag hade ett väldigt bra år, om jag får säga det själv.
"Viktigt vara mentalt förberedd"
Eva, Susanne och Aneta åker mot Tyskland på fredag. Sina assisterande domare känner hon väl till.
- Det är en oerhört stor fördel att känna dem man har med sig väl. Det ger trygghet. Susanne har jag dömt mycket med. Hon har oerhört mycket rutin och är en av de allra bästa man kan ha med sig. Aneta är ny som FIFA-domare i år. Frågan är var det ska sluta när hon får en sån här match första året. Jag har inte dömt lika mycket med henne som med Susanne.
Klockan 16.00 på lördag blåser Eva Ödlund i gång matchen.
- Det är förstås jätteviktigt att vara mentalt förberedd. Känslan att gå in till en sån här match är annorlunda, jämfört med att döma i Allsvenskan. Det händer mycket runt omgång som jag inte är van vid.
Se även:
Mer om finalen på UEFA:s Women's Cup-sidor