Rodevåg - årets skyttekung?

Stefan RodevågDet är tätt i Superettans topp. Spekulationerna är många om vilka två lag som går direkt upp i Allsvenskan. Superettans vassaste målskytt Stefan Rodevåg har sin teori:
- Trelleborg håller undan, sedan är det hugget som stucket om andraplatsen mellan de fyra klubbar som skuggar Trelleborg, säger Falkenbergs skyttekung.
Med åtta omgångar kvar att spela kan, som det heter, mycket hända, men visst lutar det åt att Rodevågs teori håller - att fem klubbar gör upp om de tre attraktiva platserna.
Men ditt eget Falkenberg då, nu på sjätte plats?
- Vi spelar med ett härligt självförtroende och formen känns riktigt bra, men vi gör nog ändå klokast i att ha koll på lagen bakom oss i stället för att drömma oss uppåt, säger Stefan sansat.
Stefan RodevågDet var på hösten 2004 som Stefan kom till Falkenberg, utlånad från allsvenska Kalmar FF.
- Det var fem matcher kvar på säsongen. Jag gjorde tre mål och bidrog väl på mitt sätt till att Falkenberg hängde kvar.
Falkenbergs FF tyckte tydligen detsamma, för de skrev ett tvåårskontrakt med anfallaren och det har de nog aldrig ångrat.
I fjol gjorde nämligen Stefan 13 mål och kom femma i skytteligan. Norrköpings Bruno Santos vann på 16 mål. I år har Stefan gjort 14 mål av Falkenbergs 30 och 26-åringen från Götene toppar Superettans skytteliga före Jönköpings Patrick Elmander och BP:s Olof Guterstam som gjort 13 respektive 12 mål.
Och på söndag möts Guterstam och Rodevåg på Grimsta IP.
- Hur det går? Nja, vi tar som vanligt bussen till våra bortamatcher - faktiskt även till Umeå - och utan att vara övermodiga siktar vi alltid på seger, funderar Stefan.
Och hur viktigt är det att vinna matchen i matchen mot Guterstam?
- När jag nu är uppe i skyttetopp vill jag naturligtvis hålla undan, vilket vore både roligt och en fin merit och på sikt kanske också något värdefullt.
På sikt?
- Mitt kontrakt med Falkenberg går ut efter säsongen och oavsett om jag förnyar det eller byter klubb bör mina mål ha ett visst förhandlingsvärde.
Anfallaren Stefan Rodevåg började sin karriär i Götene IF i div 3. Fortsatte till IK Tord och div 2 där han upptäcktes av Kalmar FF.
- Första året i Superettan gjorde jag ett mål, i Allsvenskan blev jag mållös. Tiden i Kalmar var nyttig för min utveckling och jag ångrar inte de två åren i Kalmar.
Är det Allsvenskan som hägrar igen?
- Ärligt talat vet jag inte. Jag trivs bra i Falkenberg, där jag får spela varje match och - ja, vi får se vad som händer senare i höst. Just nu vill jag koncentrera mig på matcherna med FFF och givetvis göra fler mål.
I år gjorde Stefan mål i första matchen borta mot Umeå. Nätade även i Falkenbergs andra, tredje och fjärde match, men sedan var det måltorka i sju matcher. I tolfte omgången slog han till igen för att göra mål i de tre följande matcherna, men sedan var det dags för säsongens andra måltorka, i fyra matcher. I 20:e omgången var det åter måldags och nu har Stefan nätat i de tre senaste matcherna. Gör man en graf på Stefan är det mycket upp och ner.
Viktigaste/roligaste målet?
- När vi slog Åtvidaberg borta med 3-2 i fjärde omgången. Jag satte segermålet med tio sekunder kvar att spela.
Beskriv dig själv som anfallare/målgörare?
- Jag är hyfsat snabb och har lärt mig att hitta bra ytor att springa på och så trivs jag med David Elm på topp. David, som för övrigt gjort sju mål.
Högerskytten Stefan Rodevåg gör mål med båda fötterna och är Falkenbergs förste straffläggare (han har bränt en i år, mot Sundsvall), men nickmålen lyser märkligt nog med sin frånvaro.
Kanske säsongens första kommer på Grimsta IP på söndag?
Profil/Fakta Stefan Rodevåg