TU beslut 22 augusti 2006

Svenska Fotbollförbundets Tävlingsutskott (TU) har vid sammanträde den 22 augusti 2006 fattat beslut i följande ärenden.

Bestraffningsärenden

Hammarby, 17/7 Hammarby - Östers IF, Allsvenskan.
Förseelse: TU konstaterar att supporters i matchen Hammarby - Östers IF kastade in ett större antal föremål på plan ett flertal gånger. Vid ett tillfälle träffades den assisterande domaren i ryggen av ett mynt, men ingen smärta kändes efter matchen. För dessa händelser ansvarar Hammarby och ska därför åläggas böter.

Påföljd: 10.000kr
Fredrik Björk, Helsingborgs IF
Förseelse: anmäld för grov förseelse
Påföljd: avstängning vid ett matchtillfälle nämligen matchen den 27 augusti 2006, exklusive den automatiska avstängningen enligt tävlingsbestämmelserna.

Djurgården, 27/4 AIK - Djurgården, Allsvenskan.

Förseelse: TU konstaterar att supporters antände pyrotekniska pjäser på läktaren samt kastade in föremål på plan. Dessutom beträdde en supporter olovligen spelplanen. För dessa händelser ansvarar Djurgården och ska därför åläggas böter.
Påföljd: 15.000:-