34.000 biljetter sålda på sex timmar

Intresset för att skaffa biljetter till matchen Brasilien-Ecuador har varit enormt. Ungefär 34.000 biljetter såldes på sex timmar.
- Nu finns bara biljetter med skymd sikt kvar, och dom säljs bara här på Råsunda. Så arenan är i princip utsåld, säger SvFF:s biljettchef Lena Danielsen.

Kö utanför Råsunda.Köerna ringlade långa utanför Råsunda Stadion när biljetterna till matchen Brasilien-Ecuador släpptes på tisdagsmorgonen klockan 09.00. Många, framför allt ungdomar, köade för att få möjlighet att se de brasilianska stjärnorna beträda Råsundas gräs den 10 oktober.
En som fick tag i biljetter efter en knapp timmes köande var Habib Elias Kassar, 20.
- När jag hörde att Brasilien skulle komma hit ringde jag runt och snackade med polarna och vi bestämde oss direkt för att försöka få tag i biljetter. Nu har vi tolv stycken, säger han och ser påtagligt nöjd ut.
Det har varit långa köer längs Solnavägen även andra år när attraktiva biljtter släppts. På Svenska Fotbollförbundet jämförde några dagens tryck med den hausse som rådde när Sverige arrangerade EM 1992.
Hårt tryck i kassan.Biljettrycket fick även till följd att Svenska Fotbollförbundets telefonväxel brakade ihop under en period på morgonen.
Avspark i den heta matchen är klockan 20.00 på tisdag kväll den 10 oktober. Ska man tro den lycklige biljettinnehavaren Habib vinner brassarna matchen med 4-1.