Sara Jöngren ny generalsekreterare i EFD

Sara Jöngren blir ny generalsekreterare i EFD efter Ulf Bergquist, som avgår vid årsskiftet.
- Jag ser denna tjänst hos EFD som en långsiktig utmaning och jag vill vara med och vidareutveckla svensk damelitfotboll. Ett spännande, ansvarfullt och roligt uppdrag, kommenterar Sara Jöngren sin nya tjänst.
Sara Jöngren.Sara Jöngren är 27 år, uppvuxen i Norrtälje, och sedan sju år inflyttad dalkulla med adress Borlänge. Hon tillträder tjänsten som generalsekreterare i EFD successivt under december månad.
Sara är civilekonom med marknadsinriktning och har genom olika arbeten och projekt verkat inom försäljning, marknadsföring, ekonomi och administration liksom även media och kommunikation.
Sara har en mångårig damfotbollsbakgrund med spel i såväl division 1 som 2 innan en skada satte stopp för fortsatt aktiv karriär. Ungdomsledare, tränare och styrelseroller gav en fortsatt insikt i damfotbollen och dess värderingar och traditioner.
- Inom EFD-styrelsen tror vi på och är mycket nöjda med denna lösning. Positivt är, att övergången kan ske snabbt och smidigt, säger EFD:s styrelseordförande Susanne Erlandsson.
I samband med att Ulf Bergquist lämnar EFD och Sara Jöngren tillträder kommer även EFD:s kansli att flyttas till Borlänge.