2006 års Gunnar Nordahl-stipendiat

Stiftelsen för Gunnar Nordahls Minnesfond har utsett Roger Hallqvist, Valbo FF, till mottagare av Gunnar Nordahl-stipendiet 2006. Priset som är på 15.000:- delas ut i samband med Fotbollsgalan den 13 november.
- Genom sina mångåriga och omfattande insatser personifierar Roger Hallqvist det ideella ledarskapet inom barn- och ungdomsfotbollen, säger stiftelsens ordförande Krister Malmsten.

Roger Hallqvist är 56 år och har arbetat i Valbo FF sedan 1981. Han började som ledare i ett av flicklagen och tog 1990 över ansvaret för föreningens fotbollsskola. Allt sedan dess har han varit den drivande kraften i det framgångsrika arbetet med skolan - alltifrån visionärt idéskapande till utdelning av tröjor och vattenflaskor.

I Valbo finns tre grundskolor och samtliga elever från klass 0 till 3, i somras 180 elever, är med i fotbollsskolan. Rena klasslag spelar mot varandra varje onsdag. Varje höst har man stor avslutning med parad genom Valbo till Åbyvallen ledd av Valbo Musikkår och ofta har spelare från Gefle IF agerat prisutdelare, senast Danel Westlin.
Fotbollsskolan genomförs även vintertid med ett upplägg liknande det under sommarhalvåret.

Utöver arbetet med fotbollsskolan genomför Roger Hallqvist varje år ett evenemang tillsammans med IK Huge till förmån för Malin Anderssons Minnesfond och Barncancerfonden. Malin Andersson spelade fotboll i Huge innan hon drabbades av cancer.
Under de 16 år han lett det arbetet har man lyckats samla in mer än 500.000 kronor, som använts till aktiviteter för barn med cancer.
Roger brinner för Valbo FF och sin hemort där han också är med i nätverket för ett bättre Valbo.

Stiftelsen
I Stiftelsen Gunnar Nordahls Minnesfond sitter Gunnars son Thomas Nordahl, Björn Ahlberg, styrelseledamot Svenska Fotbollförbundet, och som ordförande chefsjuristen Krister Malmsten, Svenska Fotbollförbundet.

Kriterier
Sökanden, som kan vara enskild person eller förening, ska genom "utomordentliga insatser på ett förtjänstfullt sätt ha främjat ungdomsfotbollen i Sverige".

Tidigare mottagare av Gunnar Nordahl-stipendiet

1996 Moheds SK
1997 Gamla Upsala SK
1998 ej utdelat
1999 Ingelstads IK
2000 Husqvarna FF
2001 IFK Timrå
2002 Karl-Åke Olsson, Vittsjö GIK
2003 Åkersberga BK
2004 Lidköpings IF
2005 BK Derby