Herr: Fin avslutning på turnén

Lägena fanns där, i sista matchen på turnén till Sydamerika fick äntligen Daniel Nannskog lön för allt slit när han satte Sverige till ledning mot Ecuador. Till slut blev det 1-1 i epilogen på landslagets januaritripp - och sista matchen gav väl godkänt betyg mot ett bra motstånd. Kapten Svensson däckades i slutet av en ful spark och - blev själv utvisad.

Sveriges sista match på januariturnén blev också den bästa - och äntligen fick Daniel Nannskog lön för mödan.

Första halvleken i Quito bjöd på det bästa spelet hittills på turnén. Högre press från Sverige och ett bättre bolltempo än i inledningshalvorna i de tidigare matcherna. Sverige öppnade friskt men även hemmalaget som under en period kvarten in på matchen satte rejält tryck mot Sveriges bakre linjer och Rami Shaaban.
Två frisparkslägen för Anders Svensson och två frilägen var Sveriges närmsta ledningsmöjligheter. Svensson bröt ett huvudlöst uppspel och briljant uppfattat fann han Rade Prica helt ensam men inte offside. Utrusande Viteri i målet var dock lika kvick i uppfattningen som Svensson och kunde avvärja. Med lite mindre än fem minuter kvar var det offensive Daniel Mobæck som gick på djupet, kom igenom och så när fick göra sitt första landslagsmål. Bollen smet dock utanför Viteris bortre stolpe.
- Vi har varit lite klumpiga och får försöka vara lite kallare i andra halvlek, menade Daniel Nannskog till TV4+ i paus.
Nannskog forcerarar in 0-1Även andra halvlek höll hög kvalitet. Ecuador skruvade upp tempot men en svensk omställning i mitten av halvleken gav stor yta till Martin Ericsson. Martin hittade Rade Prica som hade bra fart ut mot höger i straffområdet. Rade tittade kallt upp och såg att Daniel Nannskog fanns med centralt. Den bjudningen kunde Daniel inte missa, och visst behöll han kylan som han sagt och satte Sverige i ledning.
- Den skulle bara in. Jag gick in med hela kroppen. Det kändes som - äntligen, det gjorde det, sa Nannskog efteråt till TV4+.
Ecuador kämpade för utjämning och utdelning kom i 82:a minuten när Zura knoppade in 1-1. Intensiteten i matchen var högre än brukligt för en vänskapslandskamp vilket även visade sig i 87:e minuten. Unge Guerrero stoppades av Anders Svensson och fick frispark. Guerrero svarade liggande med en spark i veka livet på Svensson. Det röda kortet för ecuadorianen var odiskutabelt men även den svenske kaptenen fick syna samma färg.
- Ett gult kort hade jag väl kunnat ta, jag stängde honom. Men det blev så här när han pajasar sig, menade Anders efter att ha inräknat sin första utvisning i landslagskarriären (74:e A-kampen).
- Vi kroknar lite på slutet men ser man till vad Ecuador presterar normalt på den här arenan så gör vi en fantastisk insats, menade en mycket nöjd Lars Lagerbäck.
- Resultatmässigt gör vi bättre och bättre även om vi inte fick någon seger, summerar Lagerbäck som på det hela är mycket nöjd med veckorna i Sydamerika.

21 januari 15.05 (21.05 svensk tid)
Estadio Olimpico Atahualpa, Quito
Ecuador - Sverige 1-1 (0-0)
0-1 (69) Daniel Nannskog, 1-1 (82) Edmundo Zura
Sverige: 1 Rami Shaaban (23 Johan Wiland 46) - 2 Markus Jonsson, 3 Niklas Sandberg [K 87-], 4 Per Nilsson, 5 Oscar Wendt - 6 Samuel Holmén (13 Matias Concha 62) - 7 Daniel Mobæck (14 Stefan Ishizaki 80), 8 Anders Svensson [K -87], 9 Martin Ericsson - 11 Rade Prica (15 Jeffrey Obeng 72), 10 Daniel Nannskog (17 Ola Toivonen 82).
Ersättare, ej inbytta: 16 Pontus Wernbloom, 18 Olof Guterstam, 19 Jon Jönsson, 20 Max von Schleebrügge.
Med i truppen men ej på bänken: John Alvbåge, Niclas Alexandersson.
Varningar: Prica (57), Ericsson (68). Rött kort: Svensson (87).
Domare: Manuel Garay, Paraguay. Ass.domare: Hector Pacheco & Victor Carrillo, båda Paraguay.
Publik: 25.000.


Läs också:
Förlust även mot Ecuador
På väg till Cuenca
Mer än en motståndare i Ecuador
Ecuadors trupp
Sverige föll i Maracaibo
Med Alex mot 100
Per Nilsson jagar en mittbacksplats
Hela truppen
Venezuelas trupp