Herr: Sverige föll i Maracaibo

Debutanterna Nannskog och Guterstam hade kvitteringslägen men istället kunde Venezuela avgöra med ett andra mål på tilläggstid.
- Det känns bittert, jag tycker vi förtjänade minst oavgjort efter vår andra halvlek. Vi har Daniels och Olofs frilägen och ett antal chanser till, sa förbundskaptenen Lars Lagerbäck till TV4+ direkt efter 0-2-förlusten.

Hemmaledningen i halvtid var rättmätig sett till spelet. Ledningsmålet var en fin individuell prestation av Alejandro Guerra som vandrade in från vänsterkanten innan han hittade rätt yta för avslutet som satt tätt intill Rami Shaabans vänstra stolpe. Efter ledningsmålet, som kom efter dryga kvarten, hade Sverige mycket svårt att etablera något offensivt spel.
- Första halvlek var lite rostig, vi gör för många tekniska fel och tappar bollen alldeles för lätt, menade Lagerbäck som dock fick se betydligt bättre takter efter halvtidsvilan.
Nannskogs chansDirekt efter avspark skaffade sig Daniel Nannskog - som inledde på topp med Ola Toivonen - ett första nickläge som gick rakt på Renny Vega i mål.
Den norske skyttekungen skulle dock få fler chanser under några intensiva minuter där Sverige pressade på bra.
Det allra bästa läget kom efter ytterligare sju minuter när Jeffrey Obeng hittat Nannskog på språng med en fin genomskärare. Ensam med Vega satte Daniel till vänstern men bollen smet precis utanför.
Överhuvudtaget var det betydligt öppnare spel i den andra halvleken. När Sverige gick framåt bjöds det även kontringslägen för venezolanerna. Ett par hyfsade hemmalägen toppades av Leonel Vielmas rökare som dök farligt men Shaaban svarade då för en räddning av högsta karat.
Sveriges bästa chans kom två minuter före slutet när Olof Guterstam fick fri väg mot mål efter en lång förlupen boll. I skottögonblicket trängdes Olof hårt men fick ändå iväg skottet som gick klockrent i stolpen bakom nyinbytte målvakten Javier Toyo.
Istället för svensk kvittering gick det som det brukar kunna gå. På en kontring höll sig Daniel Arismendi framme och kunde från nära håll tåa in tvåan, då var ordinarie speltid förbrukad.
- Det känns bittert, jag tycker vi förtjänade oavgjort efter vår andra halvlek, menade Lagerbäck missnöjd med den första halvleken.
- Men i andra kliver vi in och gör en fotbollsmatch av det.
Fyra debutanter fanns med från start - Daniel Mobæck, Oscar Wendt, Ola Toivonen och Daniel Nannskog. I andra halvlek anslöt även Olof Guterstam och Markus Jonsson.
Direkt efter matchen flyger den svenska truppen vidare till Ecuadors huvudstad Quito. Två matcher mot Ecuador finns på programmet, den 18:e i Cuenca och den 21:a i Quito innan man reser hem till Europa igen.
14 januari 17.00 (22.00 svensk tid)
Estadio José Pachencho Romero, Maracaibo
Venezuela-Sverige 2-0 (1-0)
1-0 (17) Alejandro Guerra, 2-0 (90+1) Daniel Arismendi
Sverige: 1 Rami Shaaban - 2 Daniel Mobæck, 3 Per Nilsson, 4 Max von Schleebrügge, 5 Oscar Wendt - 6 Anders Svensson [K 74-] - 7 Niclas Alexandersson [K -74] (13 Matias Concha 74), 8 Martin Ericsson (18 Samuel Holmén 60), 9 Jeffrey Obeng (14 Markus Jonsson 80) - 10 Ola Toivonen (19 Rade Prica 60), 11 Daniel Nannskog (17 Olof Guterstam 74).
Ersättare, ej inbytta: 12 John Alvbåge, 23 Johan Wiland - 15 Jon Jönsson, 16 Niklas Sandberg, 20 Pontus Wernbloom, 21 Stefan Ishizaki.
Varning: Obeng (42)

Venezuela: 1 Renny Vega (12 Javier Toyo 46) - 2 Luis Vallenilla, 3 José Rey (K), 4 Oswaldo Vizcarrondo, 17 Jorge Rojas, 5 Miguel Mea, 6 Javier Villafraz (13 Leonel Vielma 64), 10 Evelio Hernandez (20 Cesar Gonzalez 55), 14 Alejandro Guerra, 15 Fernando De Ornelas, 23. Cristian Casseres (Daniel Arismendi 55).
Domare: Hernando Buitrago, Colombia. Ass.domare: Wilson Berrio & Eduardo Dial, båda Colombia.


Med Alex mot 100
Per Nilsson jagar en mittbacksplats
Hela truppen
Venezuelas trupp