Guldbollen 2007 till Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic får Guldbollen, Aftonbladets och Svenska Fotbollförbundets pris till årets bäste svenske fotbollsspelare, för sina avgörande insatser i klubblaget Inter.
Zlatan har, på allra yppersta nivå, utvecklat sin unika talang såväl taktiskt som tekniskt och är idag en av världens främsta i sin position. Han är en ledargestalt i såväl landslag som klubblag, och en lysande representant för svensk fotboll.

- Jag är otroligt stolt att ta emot detta en andra gång... Men det är inte bara mitt pris, det är alla mina svenska fans och speciellt alla kids därute. Utan er hade jag inte kunnat prestera.
- Sen brukar man väl tacka folk också... Jag börjar med att tacka Lasse och Roland för det jobbet dom har gjort med mig. Landslagsspelarna... Tränaren hemma i Italien, och även spelarna där. Sen... Min familj och mina vänner - ni vet redan vad ni betyder för mig. Tack.
Guldbollen är Aftonbladet och Svenska Fotbollförbundets pris till årets bäste fotbollsspelare på herrsidan, och har delats ut sedan 1946. Vinnaren presenteras i samband med sändningen av Fotbollsgalan.
Tidigare guldbollsvinnare
Guldbollsjuryns medlemmar
Håkan Andreasson, Simon Bank och Jennifer Wegerup, Aftonbladet, Lars-Åke Lagrell, Sune Hellströmer och Lars Lagerbäck, SvFF.